dienst na verkoop


dienst na verkoop 1.0

((vooral) in België)

afdeling van een bedrijf dat zich bezighoudt met dienstverlening na aankoop van een product; serviceafdeling; servicedienst; hersteldienst

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dienst na verkoop…

is een afdeling

  • [Functie] dient om klanten na aankoop van een product service te verlenen
  • [Activiteit of handeling] biedt service na aankoop van een product

    Hoofdsemagram: dienst


    Algemene voorbeelden


    Om ervoor te zorgen dat u de service krijgt die u verdient, heeft Eldi een uitgebreid netwerk aan after sales diensten opgezet. De dienst na verkoop bestaat uit 7 verschillende diensten, waarvan 6 binnendiensten en 1 buitendienst.

    http://www.eldi.be/nederlands/ezweb/p150000.php

    Het intranet van het netwerkbedrijf Sun, dat een reputatie hoog te houden heeft, publiceert voor de klanten en de 12.000 eigen werknemers onder meer handleidingen, catalogi, informatie over concurrenten, informatie over overheidscontracten, een databank met alle kapitaalgoederen (materiaal dat meer dan 1.000 dollar waard is) in heel het bedrijf, een helplijn voor klanten met problemen, en gegevens over defecten van de honderden ingenieurs van de diensten na verkoop van overal ter wereld, zodat de ontwerpers en bouwers van de Sun-computers en programma's voortdurend een overzicht hebben van wat ze mispeuterd hebben.

    De Standaard,

    Onze dienst na verkoop is bereikbaar van maandag tot zaterdag. Op zondag wordt een permanentie voorzien voor dringende interventies voor diepvriezers en televisietoestellen (scherm 51 cm of 20 inch en groter) als u ons voor 9 uur een bericht heeft gelaten.

    http://www.vandenborre.be/WEB/NL/Page_LL.vdb?Detail=KmabgerasvPxe3Oxt3Oxqvf55b9nde6m

    U hebt een technisch probleem met een van onze producten of u wil gebruik maken van onze service? Neem dan even contact op met onze dienst naverkoop.

    https://login.blanco-germany.com/c3/blanco_nl/_www/nl/pub/totuwdienst/dienst_naverkoop.cfm,

    Belgische klanten kunnen zich niet inbeelden in welke luxe dat ze leven [...]. Ga maar eens een toestel kopen in Nederland of Frankrijk. Een eigen hersteldienst kennen ze daar niet. Een eigen dienst na-verkoop is een anachronisme, een anomalie die je nergens nog in Europa zal vinden. New Zeeland heeft zijn kiwivogels en België zijn electrozaken met een eigen hersteldienst.

    http://server.idemdito.org/blog/dnv.htm

    dienst na verkoop 2.0

    ((vooral) in België)

    dienstverlening na aankoop van een product; serviceverlening

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Dienst na verkoop…

    is hulp

        Algemene voorbeelden


        In het curriculum komen processen aan bod als productontwerp, productontwikkeling, inkoop, productie, verkoop, levering en diensten na verkoop en dit zowel voor productiebedrijven als voor ondernemingen of organisaties die meer op diensten (services) gericht zijn.

        http://aivwww.rug.ac.be/Studentenadministratie/Studiegids/2001/NL/INDEX.HTM

        Abbott ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verhandelt automatische systemen voor medische analyses ten behoeve van universiteiten, ziekenhuizen, laboratoria, bloedtransfusiecentra, artsen en patiënten, en verzekert de dienst na verkoop.

        http://www.fidiag.be/nl/pdf/basisgegevens.pdf

        Uit het onderzoek bleek ook dat de kennis van studenten over computers in het algemeen en hun exemplaar in het bijzonder zeer laag is. Het blijft een gebruiksvoorwerp. Dit geldt nog meer bij vrouwen, die overigens minder gebruik maken van computers. Ze volgen minder de ontwikkelingen op dat domein en schenken, nog meer dan hun mannelijke leeftijdsgenoten, aandacht aan uitleg, garantie en dienst na verkoop.

        De Standaard,

        De filosofie van de dienst na verkoop indachtig - een auto moet van de eerste keer goed hersteld worden - zijn de Opel-dealers voortdurend op zoek naar hooggeschoold technisch personeel.

        De Standaard,

        Manuals online plaatsen zijn voorbeelden van dienst na verkoop.

        http//www.domatica.be

        "We bieden grote merken aan zoals IBM en Commodore en ons eigen huismerk Palladium. In het verleden hebben we ook Escom aangeboden, maar daar zijn we vanzelfsprekend mee gestopt [...]. Maar omdat we zelf technische ondersteuning geven, heeft dat voor de kopers van een Escom geen enkel probleem opgeleverd qua dienst na verkoop."

        De Standaard,

        "De vraag naar modelvliegtuigen is groot. Vroeger gingen de meesten hun modelvliegtuig of -auto in Frankrijk kopen, in de Landes. Nu kunnen ze in Brussel terecht, wat vooral handig is voor dienst-na-verkoop en de wisselstukken."

        De Standaard,

        "Gaat een kom stuk, dan krijg je een andere. Mis je een deksel, dan kan je dat altijd bijbestellen. Onze dienst-na-verkoop is goed."

        De Standaard,

        Of een bepaalde klant u werkelijk iets oplevert, hangt niet alleen af van de producten die hij afneemt. U moet ook de kosten bekijken die u voor elke specifieke klant maakt, zoals bepaalde specifieke productiekosten, kosten van het verkoopsapparaat, distributiekosten en kosten van dienst-na-verkoop.

        http://www.kmobrief.be/pmekmo/site.nsf/0/341ed31149dbc2b8c1256c27004b4815?OpenDocument,

        Voor alle keukenapparatuur is er enerzijds een specifiek test- en herstellingsatelier en anderzijds een eigen magazijn met wisselstukken waar alle courante (individueel verpakte) onderdelen in voorraad zijn. Van elk van deze stukken wordt met behulp van de computer een historiek bijgehouden. De dienst-na-verkoop wordt uitgevoerd door eigen gekwalificeerd personeel met compleet uitgeruste service-wagens, geleid en ondersteund door een interne verantwoordelijke. Deze nazorg wordt voorzien het hele jaar door, ook tijdens het weekend.

        http://www.bossuytwinkelinrichting.be/nl/grootkeuken/keuken/index.asp

        Dienst-na-verkoop. Denk eraan dat u misschien binnen 10 jaar vervangstukken nodig hebt: alleen een gevestigde fabrikant/verdeler biedt u de garantie dat u snel geholpen wordt.

        http://www.airclima.be/airco_nl.html